Karlstad och lunch

Jag älskar att solen skiner och jag älskar ännu mer allt takdropp. Får riktiga vårkänslor även om det fortfarande är riktigt kallt ute! När jag sitter i bilen och solen skiner på mig brukar jag dra på värmen ordentligt, för då kan jag nämligen låtsas att det är solen som värmer ;)

Har varit inne till Karlstad idag, fick åka ensam eftersom de bara var jag som skulle in helt enkelt. Missade ju en uppgift när jag var sjuk, så det var bara att gilla läget och åka in! Det gick jättebra, skönt att det är gjort!
Nu ska jag åka och hämta upp Katarina och efter de blir det lunch på stan tillsammans med Birgitta. Kan tro att vi har mycket att uppdatera oss om! Spännande!

Helgen över

Söndag idag vilket innebär solsidan! Det är ju nästan så man längtar hela veckan, det är så grymt! I övrigt känner jag mig lite väl seg idag, har en otrevlig känsla i magen med och inte ser jag fram emot att börja nya kursen imorgon! Ja, jag vet att jag har tjatat om att börja plugga igen efter praktiken, men att läsa omvårdnadsforskningens teori och metod II är vedervärdigt. Sitta och läsa en massa tråkiga artiklar som dessutom är på engelska, huu! Tur att jag har de mest underbara människorna omkring mig, det mesta brukar fungera då!

Igår skippade jag dans till Zlips (har kommit in i något inte-sugen-på-att-dansa svacka) och umgicks med Sanna. Hon har nyss flyttat så nu bor vi grannar igen! Vi drack lite cider och pratade om diverse bekymmer. Jag har inte träffat henne på så länge att jag inte ens visste att hon gjort en ny tattoo för typ 5 månader sen?! Då kan jag tycka att det har gått lite för lång tid!

Idag lagade jag nåt så jädra gott så smaklökarna gjorde volter i munnen! Musselgratinerad rödspätta på planka, det var såå gott! Gör nästan allting på planka numera, ger så god smak åt maten och det ser lyxigare ut!

Tagen med mobilkameran så de gav inte alls rättvisa ;) Skitgott var det iaf!!

Klart

Nu är äntligen de tre tentorna gjorda. Hur det gick har jag inte den blekaste om, de var svårt och ibland känner jag mig helt dum i huvet som inte kan tänka på helt uppenbara saker. Jag undrar hur det blir när man är klar sen, stans mest veliga sköterska kanske..
På hemvägen vart det thaimat i khamn, stod mellan det och mcdonalds och då vann thai och jädrar vad gott det var. Jag är helt galen i nudlar och det fanns det mängder av, även jordnötssås! Gud vad fint det satt. Det var vi värda efter allt slit (precis som vi var värda pizzan igår)


Hämtade även ut mina tentor jag gjorde i okt. Neurologin, 29 av 33

Farmakologi. Ganska bra va? (50 av 53) :)

Tenta imorgon

Åh jag är så nervös! 20:e imorgon vilket innebär tenta, eller tentOR kanske är mer rätt ordval. Tre stycken ska vi göra, ett medicinskt fall, ett kirurgfall och ett psykiatrifall. Vilka sjukdomar de kommer röra sig om har vi ingen som helst aning om.. Pluggat har vi åtminstonde försökt oss på i ett par dagar nu och idag vart det beställning av pizza från onlinepizza för att få lite variation från allt annat nyttigt vi äter!?

Gjorde förresten den trevliga upptäckten att jag fått in mina pengar från CSN igår. Fantastiskt! 300 kr att leva på är inte värst att hurra för, nu är jag rik (så rik som en student kan vara i januari iaf) igen. Genast kliar det i shoppingfingrarna, så mycket jag skulle vilja lägga vantarna på!

Hittade det här igår.. Anna har varit i farten. Antagligen tyckte hon väl att det var lite dammigt. Kan inte för mitt liv förstå varför ;)

Söndag

Ännu en helg förbi, jag har tenta på torsdag och pluggandet har det gått åt helskotta med. Det är egentligen inte slarv, tidsbrist skulle jag välja att kalla det. Imorgon och fram till torsdag blir det dock hårdplugg med mina favoriter, ser fram emot det!
Annars har jag haft en trevlig helg. Var ju som sagt in till Arboga i fredags och dansade till Nova/Expanders, de var grymt!! Dansade med massor av nya ansikten och alla är ju så extremt duktiga därinne. Ett under att jag ens blir uppbjuden egentligen. Försökte sitta ett par danser eftersom jag har såna bekymmer med värk överallt, men jag vart oftast uppjagad!
Igår vart det hemmakväll med räkmackor, fortet och film. Tittade på my best friends girlfriend och det var nog en av de roligaste filmerna jag sett, det var på pricken min humor!

Nu funderar jag på att spela lite resident evil, men jag blir så himla rädd jämt av såna där spel. Kanske är bäst att jag håller mig till SIMS, det var längesen jag spelade det!

Fortfarande arg

Jag är fortfarande så jävla förbannad över händelsen igår, jag måste skriva lite om de så jag får ur mig det.. Det är alltså så att jag inte kan få G i VFU placeringarna nu.. Grejen är den att vi måste registrera oss på kurserna för termin 5 från och med idag, vet inte exakta sluttiden men de är inte jätte gott om tid precis. Försökte registrera mig idag och givetvis gick det inte på grund av kravet för att gå in i nästa termin. Ska man verkligen behöva straffas på det sättet att man inte får fortsätta till nästa termin bara för att man missade ett jävla seminarie och en portfolieuppgift på grund av sjukdom?? Uppgiften är i vilket fall som helst skickad och även ett mail. Jag är så arg och ledsen så jag vet inte vad. Hur kan man vara så jäkla elak och känslokall? Skulle gärna skriva en massa fula ord här, men de låter jag vara osagda!

Nu ska jag försöka rycka upp mig och hoppa in i duschen. Snart är det dags för dans i arboga och jag ser fram emot det nåt grymt! Brukar bara vara en massa proffsiga dansare där inne!

Sist jag var i Arboga, vet inte vem jag dansar med men jag har för mig att han var bra=)

Blir så jävla förbannad på vissa människor

Sista dagen på praktiken imorgon. Har varit på avd 1 i Karlskoga och jag har haft väldigt trevliga 6 veckor. Min handledare är guld värd, vi har skrattat massor och hon är verkligen guld värd! Hela personalgruppen har varit fantastiska, verkligen släppt in mig i gänget! Tur att ni har stått ut med mig ;)

Idag skulle jag ha haft seminarie, men igårkväll började jag må dåligt igen, fick feber och mådde illa bland annat, så jag fick strunta i seminariet. Nu kommer det värsta och mest irriterande, vår j**** kliniska adjunkt svarar att jag inte kan bli godkänd för att det är ett obligatoriskt tillfälle och efter det gav hon en riktigt taskig uppgift. Skulle reflektera över alla i gruppens arbeten (7st), dessa reflektioner skulle vara på en sida vardera. Nu kanske ni inte tycker det är så konstigt, och nej de hade det kanske inte varit om det inte hade varit så att det rör sig om särbehandling. Tidigare studenter har enbart fått skicka in sin uppgift vid frånvaro och sen var det bra med det, men nu helt plötsligt ska man straffas för att man blir dålig?! Skulle även ha haft portfoliosamtal samma dag, men de dög ju inte med att skicka in min 1,5 sidas text. Jag måste boka in en tid där vi ska gå igenom det och de hade hon inte tid med de närmsta veckorna så därför kan jag alltså inte få godkänt. Grejen är den att vi måste ha godkända placeringar från praktiken för att få gå in i termin 5. Jag har slitit som ett djur med alla uppgifter, varit på praktiken hela tiden utan någon som helst frånvaro, verkligen varit framåt och utvecklat mig och nu ska jag alltså inte få godkänt på grund av ett seminarie som är totalt orelevant för utbildningen just nu? Ni kan tro att jag har varit jävligt förbannad idag. Jag var så jävla förbannad att jag gjorde den trevliga extrauppgiften i ren ilska, så den är ju åtminstonde klar nu. Hade lust att skicka ett argt mail tillbaka, men just för tillfället håller jag mina tankar tillbaka tills jag lugnat ner mig lite. Tack och lov att man slipper människan nu, hoppas jag slipper se henne igen efter det här portfoliesamtalet. Nä särbehandling är fan det värsta jag vet!

I övrigt mår jag bättre nu och har varit och dansat. Nu är det dags att sova. Jobb 7-16 imorgon, efter det sticker jag till arboga på dans :)

Calici

Idag har vi haft magsjuka på i princip hela avdelningen, den har dessutom spridit sig som en löpeld från att två patienter var smittade till sju nu. Kan säga att jag hållt mig väldigt långt från de smittade patientsalarna (dvs alla) Jag brukar aldrig få magsjukan, men eftersom man aldrig ska säga aldrig är det väl bäst att låta bli det!

Imorgon har vi seminarium och på fredag är det jag som gör min sista dag på avd 1. Känns väldigt trist samtidigt som det ändå blir skönt. En hel termin (18v) med praktik är ganska påfrestande. Längtar tillbaka till allt plugg och alla föreläsningar! Kommer dock sakna min handledare Eva massor. Hon är bäst, vi har så kul ihop :)

Kanske att jag skulle titta lite på seminarieuppgiften. Jag känner mig lite vilsen och grymt oförberedd

Främmande män i lägenheten

Jag tror det rör sig om ett världskrig utanför mig, herregud vad det smäller. Det har varit massa snö ute, ligger stora högar på taken, det blir plusgrader och de trevliga högarna rasar ner från taket och landar på balkongtaken med jordens brak. Varje gång blir jag lika rädd dessutom..

Har varit lite skvattig överhuvudtaget idag, har ju väntat på de där karlarna som ska greja med elementen och efter att Karro och Anna gått tänkte jag snabbt hoppa in i duschen. Rätt som det är hör jag ett märkligt ljud, blir livrädd och far ut ur duschen. Känns ju inte direkt uppfriskande att någon kliver in i lägenheten medan man är näck i duschen liksom. Dröjde en stund innan jag vågade mig ut från badrummet, tycker nog att de skulle kännas liite obehagligt att komma ut i handduk när främmande män är i lägenheten, när jag väl smög mig ut visadet det sig ju självklart att det var grannen ovanför som pysslade med något! Det betyder ju dock att de säkert kommer imorgon i stället, känns verkligen inte heller bra eftersom jag jobbar eftermiddag och antagligen kommer sova en stund in på morgonen. Jag vill inte att någon ska gå runt i lägenheten medan jag sover, även därnågot lättklädd. Åh, jag hatar sånt här! Vilken utsatt situation, usch!

Storm inne

Det blåser storm i mina ventiler, helvete vad det blåser och vilket oljud sen! Det blåser så mycket att min sovrumsdörr nyss öppnade sig. Är de normalt kan man ju fråga sig? Det är inte kallt eller så, men ljudet kommer döda mig i natt!
Gjorde även den trevliga upptäckten nyss att jag verkar vara den enda människan som fortfarande har julsakerna framme, tyckte jag nyss tog fram dem? Älskar att ta fram dem, men att ta bort dem tillhör ju inte mitt främst intresse direkt. Och min döda gran, vart ska jag göra av den? Oj så mycket frågor och väldigt lite svar.
Nu ska jag slå på en film och jobba på att ignorera vinden. Imorgon blir det äntligen plugg med Anna och Karro igen. Jag har saknat våra underbara pluggstunder! Dessvärre har vi ganska kort om tid på oss. 20e är tentan och vi har praktik nästan in i det sista!

Godnatt!

Underbara vänner<3

Det vart ingen cola för mig då jag i stället fick finbesök av Karro. Med sig hade hon dessutom en surprise i form av Anna, mycket mysigt! Vi gjorde det sedvanliga, spelade kort och åt popcorn. Varje gång jag träffar dem tänker jag alltid på vilken tur jag har, vilka fantastiska vänner de är. Vi kan prata om precis allt, vi har sjukt roligt och det är alltid uppmuntrande att se dem. Dessutom är vi så himla lika i det mesta! ♥

Har även en vän som jag saknar väldigt mycket, min kära Sanna. Vi har inte setts på väldigt länge nu på grund av allt åkande till praktik och all annan tid som går åt till pluggande, men snart hoppas jag på en reunion över en thaimatstallrik. Nu är vi ju dessutom grannar igen! :)

Kom över med cola?!

Åhh, jag är såå sugen på cola.. Ser nästan ett gäng med burkar sväva omkring runt mig. Burk speciellt är jag sugen på, vad kommer det sig att det smakar så mycket bättre i en burk än petflaska? Tror jag ska ta en sväng till maxi, dock knappt så man vågar sig ut på vägarna, de har fövandlats till skridskobanor efter regnet som kände sig tvunget att komma igår..

Nä, nu ska jag städa undan lite här. Karro kommer strax och imorgon kommer det okända män hit och ska fixa elementen i lägenheten, då får de inte vara för grisigt :)

sommarkurser

Någon som vet förresten om de dyker upp nya sommarkurser innan ansökningstiden startar? Just nu finns de ju knappt några distanskurser och de finns inga från Karlstads- eller Örebros universitet vilket jag vet att de brukar göra.. Det skumma är väl att det finns vissa, hoppas verkligen inte det är alla kurser som kommer gå. Vissa universitet kanske bara är segare med att få ut sina?

Längtar till sommaren

Ikväll och i natt ska det tydligen bli något så trevligt som regn, tänk så trevligt med massa halka. Lär väl ska bli speciellt halt för mig som inte har vinterskor i år ens. Jag har helt enkelt inte haft råd att köpa så då får man gå utan! Jag kan knappt minnas när jag såg regn sist, vet att det regnade någongång i somras (givetvis började det dåliga vädret när jag fick semester), men regnade det något i höstas? Kan inte minnas..

Längtar nåt så grymt till sommaren nu! Jag känner mig otroligt lättad och harmonisk inför sommarn förstå ni. Det är nämligen så att jag beslutat mig för att läsa sommarkurs och vara ledig hela sommaren. Ska bli så himla underbart och jag skiter i att folk kallar mig "lat", jag har jobbat varje sommar sen jag var 16/17 år, och jag kommer i pricip göra det ända fram till pension. Dessutom vill jag absolut inte jobba som uska och jag vill inte råka ut för nåt liknande som förra året då jag fick jobba omänskligt mycket och dessutom på ett ställe jag inte trivdes, nej förra årets sommar var ett helvete, den här ska bli fantastisk! ♥

Sjuk

Två kvällar i rad har jag somnat åtta på kvällen, jäkligt ovanligt för den här nattmänniskan, men jag har helt enkelt varit sjukligt trött. Imorse vaknade jag och var sjuk, igentäppt näsa, fruktansvärd värk i bihålorna och som grädden på moset lät jag som en man. Hade tagit en ipren på natten eftersom jag vaknade av att jag hade så ont i bihålorna så ingen feber.
Stack iväg till jobbet trots det, satt dock bara instängd vid en dator med min seminarie- och portfoliouppgift. Började må sämre efter ett tag så fick jag åka hemåt och lägga mig. Vaknade med massa feber och det kändes verkligen som att huvudet skulle sprängas i tusen bitar. Tack och lov för ipren säger jag bara, nu gör huvudet inte alls lika ont. Kan dock inte andas, men vägrar använda nässpray, så jag sitter här och flåsar som en gammal snuskgubbe..
Det som är mest irriterande är att jag missar dansen ikväll som jag så länge sett fram emot :(

Nu ska jag lägga mig en stund igen..

Nya smycken

När jag kom hem idag låg mitt paket och väntade på mig, sjukt snabba leveranstider! Tyvärr tar min kamera inga vidare bra bilder om inte ljuset är okej vilket det inte var.. Därför är de lite suddiga!

Ring i form av en ros. Mycket snyggare i verkligheten

Skitsuddigt.. Orm! Tyvärr var ringen liite för liten. Det fungerar men jag får lite smått panik när den ska av. Möjligt att den ska sitta åt andra hållet egentligen, skitsamma :)

Örhängen, små pärlor. Jättefina i!

Stora örhängen i form av en fjäril. Skitsnygga.

Dags att ta tag i de här:D

Måndag och snart dags att åka till jobbet för att göra kvällen.. Mår inte särskilt bra faktiskt, kan inte hjälpa att ibland undra vad som är fel med mig. Jag är trött jämt, och då menar jag verklig trött. Jag är oftast så trött att jag mår illa och jag blir fruktansvärt okoncentrerad och vill nästan gråta för att jag verkligen inte orkar. Jag har ett bra Hb och CRP och LPK ligger där de ska.. Jaja, jag har nog kommit fram till att hela jag är ett enda stort fel!

Igår blev de som vanligt spelkväll hemma hos Anna. Fick kladdkaka med polly i! Fyfan vad gott det var!! Jag älskar kladdkaka och jag älskar polly, tänk er den kombinationen, mmmhh...

Ha en bra dag!

Redan slut på ledigheten

Söndag och redan slut på min 11 dagars ledighet. Jobbar kväll imorgon och det känns verkligen knappt som om jag vart ledig, helt ofattbart att tiden kan gå så fort? Dock bara två veckor kvar på praktiken nu, känns skönt dock är det inte helt utan att jag komer få stressa ihjäl mig. Under den här tiden ska jag göra en seminarieuppgift (har ingen liten tanke ens om vad jag kan skriva om), en portfoliouppgift och inte nog med det så ska vi även hinna med att plugga till tentan som kommer v.3, eh.. Vad hände med att vi skulle vara så duktiga och plugga massor på lovet?

Har precis duschat här nu och ska strax ta en tripp till Anna som äntligen känner sig så frisk att hon vill ha finbesök ;) Beställde även lite mer smycken från Style By Tyra nyss, 50 % rabatt på redan låga priser. Ibland är det trist att man valt att utbilda sig till sjuksköterska. Jag älskar smycken och långa naglar och båda är totalt bannlysta inom vården såklart!

2011-01-01

GOTT NYTT ÅR, hoppas alla hade det trevligt igår! Jag vaknade imorse (eller ja, halv tolv..) och kände mig...bakis !? Vad jag kan erinra mig om drack jag inte en droppe igårkväll! jag var i vilket fall som helst jävligt seg, tvättstugan hade jag bokat med. Jag bokar alltid dagar där ingen annan vill tvätta, juldagen, nyårsdagen osv..

Igår var jag som sagt hos Karro. Vi hade det jättetrevligt och vi åt världens godaste mat, ooh!!
Förrätt: Avokadohalvor med skagenröra
Huvudrätt: Oxfilé, potatisgratäng, hasselbackspotatis och ädelostsås
Efterrätt: En helt fantastisk tårta/bakelse (?!) som Karro fixat. Åh den var såå god. Vet inte exakt vad det var, men blåbär var de inblandat i allafall och till det hade vi en underbar vit chokladmousse. Igår var jag för mätt när jag åt den, men fick med mig en bit hem som jag idag åt med andakt.
Efter maten smällde vi lite smällare, dock var det typ omöjligt med tanke på stormen och iskylan som rådde, men fint var det när det väl fungerade!

12 slaget firade vi genom att spela supermario! Blir nog ett bra år i år för vi lyckades klå bossen med bara något ynka liv kvar! Bra där!

Anna med familj var givetvis saknad, stackarn att ligga hemma med halsfluss. Typiskt att sånt ska komma när man planerat- och sett fram emot saker, men de tar vi igen snart!

Det här fick jag i namnsdagspresent av Karro!! Popcornkryddor (cheddar, butter och sourcreme & onion) Tack vännen!♥ Jättegott!!

RSS 2.0