100929

Slumrade nyss i över en timme när jag bara skulle vila ögonen lite. Jag var så otroligt trött så det får det väl vara värt, så jobbigt bara när man vaknar och mår som den sjukaste sjuka. Aldrig blir jag helt frisk från förkylningen heller, luftrörskatarr och rethosta, efter sovandet drog jag även på mig en trevlig huvudvärk och ett illamående som inte går av för hackor!

Sitter just nu och väntar på mat som står i ugnen, jag brukar inte göra ugnsmat så ofta så jag har sämsta tidsuppfattningen när det gäller det. Kycklinglår är det i alla fall (hade planerat för filé, men nu var det ju så att jag visst köpt lår i stället som sagt..) med paprika, rödlök, marinerade vitlöksklyftor (sweet chili), morötter och hela champinjoner. På det hällde jag sen matlagningsgrädde (eller vispgrädde, minns inte så noga) som jag blandat med sweet chili innan. Slängde även över lite salt, svartpeppar och vitlökskrydda. Tror skiten har varit inne i c:a en timme nu och kycklingen är fortfarande frusen. Känns lovande.. Kanske blir mat vid nio ikväll då? Tur att jag inte är hungrig då!

Har förresten startat praktiken på kronoparkens vårdcentral.. I måndags gjorde jag första dagen och det känns väl okej, inte som psykiatrin och det är väl ingenting som känns lockande att jobba med, men som sagt, det är bra och helt okej! Har hittills satt EKG, gett en intra muskulär injektion, blandat injektioner, tagit suturer och assisterat en del vid såromläggningar av alla dess slag.. Nästa gång en patient kommer in med halsont ska jag nog ta hand om den själv (om jag får, det vet man ju aldrig..) Innan det måste jag bara se till så att jag vet hur lampan ska tändas (kan va knivigt sånt där), fatta vad pinsamt om man ska kolla i halsen så får man inte igång lampan! :D Höjden av proffsighet!

Förbannade äckliga gubbjävlar!!

Kvällen igår.. Ja vad ska man säga? Jag var så jävla förbannad när jag åkte hem och jag övervägde OCH övervägER starkt att sluta gå på socialdanser. Blev i det stora hela bara uppbjuden av en massa vidriga äckelgubbar, en hade jordens bånge han skulle pressa mot mig samtidigt som han höll mig på röven och de andra flåsade mig i örat och var bara så jävla dåliga på att dansa. Är så trött på dessa äckliga gubbjävlar som inte kan dansa överhuvudtaget utan bara är där för att ragga på unga tjejer. Till slut vågade jag inte ställa mig borta vid trappan efter att jag dansat klart med någon, eftersom alla idioter dök på mig, så jag satt mestadels.
Jag har varit artig och inte velat nobba då jag anser att det är dålig stil, men det är fan inte dålig stil. Dålig stil är att själv må dåligt för att nåt gammalt mögligt äckel taffsar på en. Varför ska jag offra mina pengar på att dansa med kassa idioter? Jag är väl där för att ha kul, då ska man inte behöva glädja alla andra! Jag är så jävla förbannad så det finns inte, förbannad och besviken!
Dock dansade jag med några bra och trevliga också, men tyvärr hamnar de i skymundan när såna här grejer händer. Jag kunde inte fokusera på att ha roligt i dansen utan dansade kasst hela kvällen. Ville bara åka hem.
Nej, frågan är om jag vill åka på socialdans mer?

Hur ska jag överleva kvällen?

Fan, det hugger fortfarande till i magen trots att det är fyra år sen nu. Vad är det som gör vissa människor så speciella? Ibland vore det bättre att inte ha facebook :(

Känner mig lite nere idag så det känns ju inte toppen direkt att jag ska ränna i tvättstugen halva eftermiddagen! Jag hoppas kurs + dans ikväll kan muntra upp mig. Hur jag ska klara kvällen med mitt trasiga knä vet jag inte, men något jag vet är att jag ska ta massa tabletter i profylaktiskt syfte och hoppas på det bästa!

Svampstuvning

Jag fattar inte.. Är Sassa i idol en kille eller en tjej? Det är helt omöjligt att avgöra alltså. Blir tokig!

Idag har jag varit ute på en promenad och hittat massa trattkantareller (bland annat), dessa har jag rensat och ska nu snart ta med dem hem till Anna och göra en stuvning på, mumsigt!

Gud vad irriterad jag har varit idag!

Ikväll, hos Anna, har jag ätit korv med bröd där bröden var mögliga (här blir man alltså bjuden på festmat) och jag har även intagit en acetylsystein (slemlösande) så mår jag kasst i natt vet jag varför. Bröden åt jag faktiskt av egen fri vilja då jag var grymt sugen på korv i bröd och det gick ju att pilla bort det gröna och acetylsysteinen tog jag mot min jävla slemhals. Har varit förkyld i en vecka nu, vart aldrig direkt dödssjuk men himla otrevligt ändå. Har så mycket slem i halsen, långt ner sitter det med så det går knappt att harska upp. DESSUTOM har jag sån rethosta att jag snart blir galen. Kommer givetvis när jag ligger ner, nattsömnen känns lovande!

Idag har vi annars haft seminarie som gick bra. På hemvägen var jag så förbannad, först över att bilen drar så mycket soppa. Körde med andas i halsen på reserven och vad händer?! Ett jävla stopp efter vägen och inte vilket stopp som helst utan det var en sån där jävla idiotisk maskin som målar vägstrecken. I 10 max låg den och puttrade utan att köra åt sidan för att släppa förbi alla miljoner bilar som samlats bakom. Gud jag var så arg, var helt säker på att jag skulle få bensinstopp. Fick säkert snigla fram så här i 20 min och som jag svor! Jag HATAR de som jobbar med sånt här, alltid är de ute mitt på dagen, gärna i rusningstrafik! Jag kan tänka mig att betala lite extra i skatt för att låta dem jobba på natten så jag slipper dem. Var grymt omogen så när jag äntligen kunde köra förbi drog jag upp ett finger. Det kändes så jäkla skönt inuti. Bästa sättet att få utlopp för diverse aggressioner!
När jag sen väl kom hem och fram till Jet så var pumparna ur bruk..
...
...
Behöver jag säga att jag var så förbannad att jag gick hem och la mig och sov i c:a tre timmar. Risken var stor att jag hade våldsfört mig på närmaste som pratat med mig annars!

I övrigt har jag även vart och dansat ikväll, var skoj! Efter det gick svettiga jag över till Anna som sagt och spelade kort!

Alltid ska nåt krångla

Idag gjorde jag sista dagen på avdelning 20 i khamn. Jag är så blödig så jag höll givetvis på att börja grina. Fick skynda mig därifrån! ;)
Det här har verkligen överstigit mina förväntningar, jag har trivts såå bra (i alla fall med de flesta) Trist det där med att jag lärt mig så mycket som säkerligen kommer glömmas bort nu. Idag satt vi och kollade igenom medicinerna och jag kände igen de flesta till utseendet! Ni kan inte ana vad vemodigt det kändes att lämna tillbaka nycklarna.. Jaja, nya tag mot kronoparkens vårdcentral. Här har jag inga förväntningar alls, men jag kanske blir överraskad!

Skickade nyss ett mess till Peter.. Försöker få han att kolla på min bil, den har blivit helt galen och suger i sig bensin som en jäkla svamp. Har kört till khamn tre gånger fram och tillbaka (dvs MAX 20 mil) har i stort sett inte använt bilen hemma och på dessa milen har alltså min bil dragit i sig 28 (!!) liter.. Nu kan man ju tro att jag har en gigantisk hummer, men nej då, en liten hyundai som fått spel tydligen! Ska jag tvingas tanka varje gång jag åkt till Karlstad kommer jag ju bli totalt ruinerad! Redan innan det där har jag slitit håret av mig för att jag inte kan få ekonomin att gå ihop, pust!

Blev medbjuden på dans ikväll med, men det fick jag strunta i. Grämer mig redan för hur det ska bli på lördag. Kurs från 18-20 och dans 21-01. Antar att mitt knä kommer vara kört redan efter första timmen av kursen..

Sista dagen

Nu ska jag snart sticka iväg till Kristinehamn för den sista praktikdagen inom psykiatrin. Känns sjukt tråkigt då jag verkligen verkligen trivs jättebra. Lagom tills man kommit in i det på riktigt är det alltså dags att sluta. Hade gärna stannat under hela praktiktiden, men jag antar att jag kommer få kul på mina andra ställen med! Håller tummarna för det i alla fall!
Har köpt med massa gott nu i alla fall, längtar redan tills jag får hugga in faktiskt! ;)

Trött!

Det finns så mycket jag vill skriva om, men jag har svårt att få ner mina tankar i ord. Känner mig väldigt trög just nu..
Idag har jag varit inne till Karlstad på föreläsning, körde med hjärtat i halsgropen mestadels av vägen. Jag hade nämligen mindre bensin än jag räknat med, iaf enligt mätaren, dock är det fel på den men känns ändå aningen svettigt att köra när mätaren är i bott kan jag lova. Klarade mig såklart och hade mycket bensin kvar visade det sig när jag i illfart körde och tankade direkt jag kom hem..
Imorgon ska jag iväg till praktiken igen och jag ska följa med en patient på ECT-behandling, ska bli riktigt spännande, är dock skitnervös för att ta blodtryck (har ju inte gjort det på hur länge som helst!)

Lyssnar en del på radio när jag kör fram och tillbaka och jag måste bara säga att sossarnas jävla smutskastar propaganda står mig upp i halsen. Alla andra partiers reklam går ut på att marknadsföra sig själva och sina mål, utom sossarna då som enbart smutskastar och kastar ur sig anklagelser hit och dit, fruktansvärt irriterande! Inte konstigt att de tappat så mycket väljare!

Helg

Praktiken flyter på, men väldigt skönt med helg. Det är så mycket nytt att ta in.. Ibland är det till och med så att jag undrar vad jag gett mig in i, men jag tror nog att många känner så och att det nog löser sig :) En vecka gjord nu på avd. 20, två kvar, efter det ger jag mig på kronoparkens vårdcentral. Känns väldigt jobbigt det här med pendlingen, det kommer bli så dyrt. Frågan är om jag ens har råd? Vet inte hur det blir..

Igår var jag ute och plockade lite svamp, med betoning på lite. Brukar va svamp på varje kvadratmeter i vanliga fall, men nu var det totalt jäkla dött! Lyckades trots det få ihop så pass att det gick att frysa in.
På kvällen åkte jag till Karro och vi slet nästan håret av oss över hennes tv när vi skulle koppla in en annan dvdspelare i den, efter c:a 1,5 timme lyckades vi dock så vi kunde sätta oss och kolla på eclipse! Den var väldigt bra, de har verkligen lyckats med de där filmerna! Längtar tills den fjärde nu..

Passade även på att färga håret igår. Färgen har legat i säkert flera månader, men igår fick jag äntligen fingrarna ur arslet.. Vart nöjd! :D

Lång dag

Imorgon väntar en riktigt jobbig dag, men ska försöka göra något åt det.. Först ska jag på en föreläsning inne på kau 9-12, skulle egentligen ha varit på måndag, men ena delen vart ändrad, suck! Efter det har jag praktik 13.30-21. Orkar inte hålla igång hela dagen och eftersom vi tydligen (?!) får räkna in föreläsningarna (fattar inte mkt av studiehandledningen just nu..) så behöver jag ju inte jobba ett så långt pass efter jag har vart iväg 4 timmar. Är ju inte meningen att man ska slita ut sig fullständigt.
Får jag åka hem tidigare sticker jag antagligen iväg och dansar.. Har ju dock såna problem med mitt knä, inte alls roligt. Kan knappt ta ett danssteg längre utan att det smärtar och sen får jag halta omkring i några dagar. Blir så jävla förbannad på att kroppen ska jävlas, kan ju inte röra mig överhuvudtaget snart...


Annars har jag idag köpt nya blommor

Väldigt nöjd med dem.. Ser ni hur bra de passar ihop med de nyligen inköpta gardinerna?

Första praktikdagen

Igår gjorde jag min första praktikdag på avdelning 20 i Kristinehamn.. Vart inkastad väldigt fort, i princip det första som händer på morgonen är att jag får ta ett venprov. Jag var så nervös, dock var det inte så farligt som jag hade räknat med (var ju trots allt första gången jag stack på en människa) Kände verkligen hur självförtroende steg ett par grader efteråt.
Efter det fick jag dela mediciner, även det kändes väldigt osäkert då jag inte hade en aning om hur man gjorde med vissa saker, så det vart väl ett par småfel och självförtreoendet sjönk lite igen, dock är det faktiskt lite positivt med att göra lite fel eftersom man aldrig kommer göra om dessa fel igen, dessutom var det ju min första dag och jag gjorde det bästa jag kunde!
Lite senare under dagen fick jag göra i ordning en injektion och ge den intramuskulärt på en patient. Här tänkte jag verkligen säga nej, men lyckades skärpa till mig och även det här gick väldigt bra. Lika bra att börja ge sig in i hetluften, jag vinner ingenting på att dra ut på saker och ting för att jag är feg och efteråt var jag givetvis väldigt nöjd med mig själv.
Nu är jag inte alls lika nervös längre och det känns skönt, dock bråkar som vanligt min självkänsla med mig. Kan aldrig känna att jag är tillräckligt bra, även om jag lyckas väldigt bra med något så krävs det bara nåt litet för att jag ska känna mig kass igen.. Väntar mig nästan att folk ska tycka "vad gör hon här egentligen?!"

Idag är jag ledig som ni kanske förstår, har inte klivit upp ur sängen än. I stället har jag tittat på två avsnitt av true blood (säsong 3), fan vilken bra serie det är! Nu ska jag dock strax masa mig ur sängen och hoppa in i duschen, handling står på listan. Vad ska man äta idag?

Nu ryker de :'(

Nu ryker mina klor, har drömt mardrömmar om det här. Vet att det låter fånigt, men har man varit nagelbitare i 23 år av sitt liv känns det rätt härligt och kvinnligt att ha långa naglar.
Jag är väldigt stolt över mig själv som inte bitit på naglarna sedan februari. Har alltså i stort sett sen dess haft långa naglar, men nu är det dags för praktik och långa naglar inom vården är totalt förbjudet, såklart!

Bye bye.. Lovar att ni får växa ut igen efter praktiktiden ;)

Åh, det tar emot det här..

Trist

Oj, oj.. Höll på att inte komma in på bloggen. Hade skrivit homail i stället för hotmail och jädrar vad jag kämpade. Tänkte att det var dags att skriva nåt igen nämligen.
Skolan har dragit igång igen och den har nästan dödat mig, låånga dagar som fasen. Till veckan nu drar praktiken igång och jag är så sjukt nervös. Klättrar på väggarna när jag tänker på det, ooh... Jag hoppas jag klarar av det här. Tack och lov ska det även bli fruktansvärt kul!!

Igår var jag hemma hos Anna och spelade kort och lyckades givetvis inte hindra mig själv från att vräka i mig massa godis och diverse andra onyttigheter. Till slut satt vi båda och halvsov och då var det kanske bäst att knata hemåt tänkte jag!
Idag skulle jag ha åkt till Karro och tittat på eclipse, men hon är sjuk. Vad jag ska hitta på i stället är ännu oklart. Sushi står dock högt upp på listan!

RSS 2.0