Ååhhhh..............

Är astrött som vanligt och sitter här med ett glas julmust, fan vad glad jag blev när jag hittade det! Försöker även skriva på seminarieuppgiften, eller nej.. Jag har fan gett upp! Hur lätt är det att göra en uppgift som är gjord för en vårdavdelning när jag har hamnat på uppvak?! Jag menar, man får ju såå bra kontakt med patienterna på en uppvaksavdelning. Bästa patientkontakten, eller inte! Vi ska skriva om omvårdnadsproblem osv, jag kan inte för mitt liv se vad det skulle kunna vara på UVA och på den patienten jag valt. Det var inga jäkla omvårdnadsproblem, fanns faktiskt inte ett enda och efter c:a tre timmar hade han lämnat UVA. Jag vet fan inte vad jag ska göra ärligt talat? Blir så jävla irriterad nu, ska fan pissa på den här uppgiften!!!

Jävla tråkig dag överhuvudtaget idag. Har tvättstugan, har sprungit omkring på maxi som alla andra miljoner jävla människor idag, har ätit tacos alldeles själv, snart måste jag ut till tvättstugan och hämta in tvättjäveln och alldeles snart måste jag även plocka ur diskmaskinen. Inte heller kan jag bestämma mig om jag ska dansa ikväll eller inte. Jag mår fan inte bra, är så trött att jag vill gråta och jag har ont överallt, men jag vet att jag kommer ångra mig om jag inte åker in. Just nu har jag verkligen lust att skita i precis allting! Jag vill inte ha praktik mer och jag vill verkligen inte ha nåt jävla helvetesseminarie som inte passar till min placering. Jag är så helvetes less!

(Jävla massa svordomar i det här inlägget, men det är sååå jag så det skiter jag i!)

Tröttast

Fyfan, idag har jag inte alls mått bra.. Gick en halv elva till sju tur. Redan när jag vaknade imorse kände jag mig så sjukt trött och det blev bara värre och värre under dagen. Tänk er den värsta tröttheten, man orkar knappt hålla upp ögonen och det värker i hela kroppen. Det, fast 10 gånger värre. Jag brukar jämt vara trött i princip, men det här var riktigt illa. Höll på att börja gråta ett par gånger för att jag var så hemskt trött, helt utmattad och kände mig så handlingsförlamad.
Ibland blir det bara lite för mycket, inte nog med att jag är trött så har jag även grym värk, speciellt i knäna. Hela kroppen känns minst 20 år äldre än vad jag är, jag orkar ingenting. De senaste dagarna har det varit jobbigt att gå i trapporna till och med och dansen ska vi inte ens tala om, känns inte som att benen orkar hålla mig uppe. Fan vad jag är tragisk!
Tack och lov fick jag gå lite tidigare från praktiken idag och det var väl för väl, hade nog aldrig orkat hela dagen! Imorgon vet jag en som ska äta koffeintabletter så jag är på alerten, vill inte må sådär igen :(

Mardrömmar hela natten

Fan, har drömt mardrömmar i stort sett hela natten, främst om praktiken. Jag drömde att jag glömde bort tiden, vid halv fyra kollade jag till på klockan och upptäckte att tiden hade rusat iväg och att jag faktiskt började halv två. Skulle ringa, men hittade inte numret. Till slut ringde de upp och var skitförbannade och skällde på mig!
Efter det drömde jag att någon talade om för mig att larmet jag ställt var lite kärvt och inte alltid ringde, därför har jag ägnat morgonen åt att vakna och kolla klockan. Drömde även att jag hela tiden gick fel, det var nya korridorer överallt och vart jag än skulle dök det upp nya. Jag hade dessutom kommit dit redan sju på morgonen trots att jag började halv två, så jag fick sitta och vänta.
Ja, ni kan ju tro att jag vaknade upp stressad och faktiskt ganska illa till mods! Hoppade in i duschen för att sedan komma ut och upptäcka att hundj*veln ätit upp ännu ett lypsyl för mig. Vet inte hur många hon förstört nu!

Nu ska jag försöka lugna ner mig lite, har hjärtklappning och lite småångest. Längtar så tills jag är på praktik i Karlskoga. Att åka tär fan på en!

Händelserik dag

Idag sov jag ända till halv tolv (!!) Det var inte igår det hände precis. I stället för att njuta av det vart jag mest stressad faktiskt. Rusade upp och in i duschen. Skulle nämligen iväg till hund och kattproffsen och handla en ny vattenautomat till fåglarna då deras gått sönder och läcker som ett såll.
Mamma skulle också handla där så vi tog hennes bil, på hemvägen överraskade hon med att hon skulle köpa kräftor tills ikväll (Åååhh har varit så jävla sugen såå länge), helt plötsligt, medan vi kör, dör helt plötsligt hennes bil och den gick inte att starta igen! Panik, vem ringer man liksom? Vår ordinarie bilreparatör Peter svarade inte så där stod vi. Hjärnan gick på högvarv, sen kom jag på att vi faktiskt stod precis utanför Anna så jag ringde henne och hon och Micke kom ut och hjälpte till att bogsera bort bilen ♥
Fick ta min bil i stället till Maxi för att få tag i kräftorna. Passade även på att handla lite smink, ny foundation, mascara och en ögonbrynspenna. Vet fan inte hur många ögonbrynspennor jag slösar pengar på. Hittar aldrig någon som passar. Fick dock med en riktigt suverän för ett tag sen i SOLO, men de är ju så jävla dåliga på att skriva vart saker och ting kommer ifrån och nu är det i stort sett bara udden kvar på den = går ej att vässa, så nu är jag på jakt efter en till lika perfekt!

Nu blir det ugnsstekt kyckling, mums! Är så jädra utsvulten!!

Snöjävel

Just det.. Helvete! Imorse var det snö när jag vaknade! Döm om min förvåning när jag efter att säkert ha varit uppe och grejat i en halvtimme går ut till köket och får se att det är alldeles vitt ute! Det var inte populärt hos mig, jag tillhör skaran människor som hatar snö. Synd att Sverige i det stora hela enbart består av en lång äcklig vinter. Att snöäcklet kommer i oktober är ju alldeles för tidigt!

Herregud förresten vad mycket onyttigt skit jag äter hela tiden. Jag kan liksom inte hejda mig. Är sugen på ALLT, speciellt mcdonalds. Det är livsfarligt att samåka med Karro. Vi kommer alltid på diverse anledningar till att vi faktiskt behöver belöning för någonting, vad som helst.. Belöningen är givetvis cheeseburgare och givetvis får jag alltid en grym ångest efteråt. Vart tog karaktären vägen liksom?
Tack och lov att jag dansar, dock händer ju det mer och mer sällan nu i vinter. Inga vidare band i brunnsparken och de som faktiskt är bra har de lagt på tisdagarna. Jag orkar ju knappast dansa till 12, sedan åka hem fem mil för att sen gå upp snortidigt för att jag ska till Karlstad.. Nej, jag skulle vilja börja på någon kurs i salsa eller annan liknande pardans. Karlskoga har ju dock väldigt dåligt utbud för såna aktiviteter!

Innan brunnsparken förra helgen. Måste dra i en färg i håret snart igen..

Ansträngande med praktik

Åh.. Jag är så jävla trött! Att ha praktik tar verkligen musten ur en. Jag är som sagt på UVA (uppvak) väst på CSK, första dagen kände jag mig som den största idioten i världen och det är en känsla jag verkligen, verkligen avskyr, men vem kan allting på en gång, första dagen? Jag vet att det är totalt omöjligt, men trots det känner jag mig kass och undrade vad jag gjorde där. Hann till och med överväga om jag verkligen ska bli syrra. Hur ska jag kunna bli bra? Har jag verkligen det som krävs? Måste man kunna allt när man är färdig? Svaret på sista frågan är i vilket fall nej.. Det handlar om erfarenhet, erfarenhet, erfarenhet. Det är klart att ingen människa kan allt, i det här yrket kan man lära sig saker och ting hela tiden. Tror verkligen ingen uppfattar en som dum för att man frågar en extra gång, eller för att man slår upp någon sjukdom eller ett läkemedel i fass.. Jag vet allt det här, ändå går jag med den där gnagande känslan av att jag är dålig och otillräcklig!

Andra dagen gick det dock bättre, fick späda massa morfin och ge det i.v, gick runt en del och kontrollerade blodtryck, puls och saturation. Det är egentligen inte så mycket att göra på en uppvaksavdelning, mycket observationen vilket givetvis är bra, men jag saknar patientkontakten man får på andra ställen. Suger i vilket fall åt mig så mycket kunskap jag bara kan och igår fick jag en hel del beröm av min handledare. Hon sa att jag var väldigt duktig. Jag kontrade såklart med att jag känner mig dålig vilket hon inte alls höll med om. Måste ge mig med att granska mig själv in i minsta detalj och trycka ner mig själv! Jag jobbar på det!

Idag var jag ledig, så jag har spenderat halva dagen med Anna och Karro. Vi spelade kort (eller spelade skit som jag råkade skriva först) och snackade skit :)

Första dagen

Godmorgon!
Idag är det dags för första dagen på Uva väst på CSK, eller ja.. Vi har introduktion första dagen. Marie har lovat att möta mig vid universitetet så vi kan ta en bil i stället för att betala två dyra parkeringar. Hon möter mig även för att jag är så vilsen att jag inte ens hittar till CSK! Usch nu börjar jag faktiskt bli riktigt nervös..

Dansen i lördags var så jäkla bra, jag njöt varje sekund och jag dansade varje sekund dessutom. Hann inte med alla jag ville dansa med ens, är så himla roligt nu när man faktiskt börjar känna igen folk ute!

Nej nu är det dags att ta ut Tuva..

101016

Har inte skrivit något på jättelänge märkte jag. Tiden bara rusar iväg! Jag har redan hunnit vara på två olika praktikplatser, tre veckor vardera. Har knappt hunnit med själv. Den här tiden har då inte varit frid och fröjd hela tiden, praktik fyra dagar i veckan + seminarieuppgift + tentaplugg. Hur hinner man med allt? Det kan man ju undra, men jag hann med och seminariet gick jättebra. Tentorna var igår och även de kändes bra.. Nu är det en svettig väntan på resultat!

Igårkväll blev det mys med Karro framför en film med massa godis givetvis.. Jag minns lite avlägset en tid när jag var jättenyttig och duktig. Måste ha varit i ett annat liv?

Ikväll blir det äntligen dans till Wahlströms i Brunnsparken. Jag hoppas vid gudarna att det inte blir som sist med alla äckliga gubbar som enbart är där för att snuska sig på unga tjejer, så jävla vidrigt..
Något mer som är jävligt vidrigt är min ihålliga förkylning, har tappat räkningen på hur länge jag gått runt med täppt näsa och andra otrevliga symtom. Idag hittade jag till och med en stor vit blåsa i näsan, usch!

Hur kan vara så här trött?!

Åh gud jag är så jävulskt trött. Går omkring hela dagarna och är som en zombie. Idag fick jag starta dagen med att proppa i mig två koffeintabletter, jag orkar verkligen inte annars! Igår på hemvägen höll jag på att köra in i mitträcket typ tre gånger för att jag somnade till. Vart iskall och livrädd i ungefär 3 sek, sen var det samma visa igen..
Idag har jag varit en halvdag på BVC, mysigt med alla småttingar. Det är ju nästan, nästan så att man blir sugen på en liten!
Andra halvan var jag på VC igen, plockade lite suturer och agraffer, gjorde omläggningar och tog själv hand om en patient som skulle ta blodtryck och puls. Tog även ett EKG i stort sett själv.. Har även fått dokumentera helt själv vilket är väldigt värdefullt. Är lite si och så med det där beroende på vem jag går med, idag har jag gått med en av mina favoriter, hon är så bra.. Låter mig skriva och formulera mig som jag vill utan att lägga sig i förrän jag ber om hjälp då givetvis. För vissa hinner man inte ens sätta fingarna på tangenterna förrän de berättat vad man ska skriva och rättar en om man skriver lite utanför deras ram, så jäkla irriterande!

Nu ska jag fanimej krypa ner i sängen. Dör av trötthet snart. Godnatt!

Jobbigt med praktik

Gud jag är så trött på det här pendlandet och jag ska alltså fortsätta med det i åtta veckor till. Känns så jävla pissigt att vi inte får något bidrag alls eftersom Karlstad råkar vara studieorten, så jävla korkat! På CSK måste vi dessutom betala för parkering varenda dag, tycker det är väldigt konstigt att det inte finns något parkeringstillstånd för studenter. Jag menar, 60 kr/dag i sex veckor är en hel del pengar för någon som inte ens har pengar.
Jag har sagt det förut och säger det igen, jag fattar inte hur jag ska ha råd med det här. Jag har sparat på mig så mycket pengar jag bara kan, men att tanka bilen kostar ju en hel del och jag måste dessutom göra det ofta. Nej fan vad jobbigt det här känns, allting är dessutom så stressigt. Vi har snart två tentor på samma dag + ett seminarie dagen innan samtidigt som vi ska vara på praktiken fyra dagar i veckan. Hur kan de ens räkna med att man ska kunna få ett bra resultat? Hur mycket jag än vill orkar jag inte. Seminarieuppgiften har jag inte ens tagit tag i, den känns så förbannat tråkig så jag har lust att somna bara jag tänker på den.
Just nu vill jag bara få vara lite ledig och inte behövs tänka på något..

vill ner till marken!

Vaknade skittidigt imorse.. Redan nio var jag uppe och pigg, fan ska det vara så svårt att sova när jag äntligen får?!
Idag är det marken här i Karlskoga och jag vill så gärna ner, men har ingen att gå ner med. Det är vid såna här tillfällen man märker att man egentligen är ganska ensam. De jag umgås med har familj och barn och då krävs det såklart mer planering. Önskar faktiskt det var samma sak för mig! Lite trött på att åren bara går utan att jag utvecklas ett dugg, bara står och stampar på samma fläck..

Jaja, nu ska jag klä på mig, snart dags för plugg med mina dream teamare :)

Fredagsmys med plugg

Har precis varit kommit från praktiken, det var väldigt lugnt på fm men drog igår mer efter lunch. Idag har jag tagit suturer (igen! Kommer bli proffs på det), lagt om lite sår, gett en subcutan injektion och vart med på en liten operation (avlägsning av leverfläckar), trodde det skulle bli roligt, men det var så tråkigt att jag trodde jag skulle dö, bara längtade tills det skulle vara klart så jag kunde dra vidare. Skulle egentligen ha varit med på en tåoperation och där utlovades mer action, dessvärre vart den inställd..

Nu har jag precis ätit nudlar och sitter och inväntar Anna.. Vi ska plugga, men även ha lite fredagsmys. Hela helgen kommer gå åt till att plugga, tur att jag har världens bästa pluggkompisar då. Utan dem vet jag inte ens om jag vart här faktiskt (i termin 4 alltså, hehe)

RSS 2.0